'Burek u Svemiru' - Istinita Priča

Kampanja prikupljanja sredstava za film: 'Kako Sam Zamjenio Brod Za Svemirski Brod'
Irckxg0nhty5glpxbezj
Nebojsa Stanojevic
2,954 Facebook Friends
Film
Zagreb
Croatia
5 Team Members

Molim Vas da podržite ovu kampanju na bilo koji način, kako bi se ovaj filmski projekat mogao završiti. 70% filma je već odrađeno sopstvenim sredstvima u zadnjih 12 godina, ostalo je još samo "finale".

Sad mi treba vaša pomoć!

Ako možete doprinjeti novčano, kliknite na desnoj strani link:
 'Contribute now'
Samim time ćete i vi postati dio ovoga projekta, a za uzvrat dobiti i vrijedne 'nagrade'. 

Pošto svi znamo da je kriza, pomoć je i da ovo podjelite na Facebook-u.
Na kraju krajeva, svi ćete biti u prilici da gledate film, kroz koji želim da prenesem pozitivnu energiju i inspiraciju za sve buduće generacije.


Veliko HVALA !!!


Umjesto Uvoda...

Za vas koji me lično ne poznajete, zovem se Nebojša Stanojević.

Kad god me neko pita odakle sam, odgovorim isto:
"Porijeklom sam iz 'bajke'... Bila jednom jedna zemlja…"
Nemam stalno mjesto prebivališta, moja adresa je cijeli svijet.

"Entuzijast, koji je 1992. kao dvadesettrogodišnjak, u najboljim godinama za herojsko umiranje, pobjegao u bijeli svijet, pa se po njemu vrtio kao pustolov, istraživač, dokumentarist i televizijski producent, prije nego mu je Googleov natječaj zatitrao onaj osjetljivi balkanski živac za blesave i nemoguće stvari.- kako me je opisao Boris Dežulović.


'Burek u Svemiru' - Film

Ovaj film će da prati sve uspone i padove koji su me doveli do ovog trenutka i treba da posluži kao inspiracija svim ljudima, a pogotovo mladima, da je sve moguće ako iskreno vjeruješ u sebe, slijediš svoje snove i naravno okupiš pravu ekipu. 

Zašto ime filma 'Burek u Svemiru',mislim da to nikome od vas ne treba objašnjavati. A sve ostalo?

Kako svaki put počinje prvim korakom, krenimo od početka:

                                                   

'FMJAM'

Nakon deset godina 'lunjanja po svijetu', u Tuzli, početkom ovog vijeka, sam upoznao fenomenalnu ekipu 'klinaca' okupljenih pod imenom FMJAM koji su se bavili raznim pravcima, u to vrijeme, alternativne umjetnosti: Hip-Hop, Graffiti, 'ovo-ono'… (danas su ti 'klinci' renomirani... to nešto Edo Maajka, Frenki, itd.)

Proveli smo dvije godine zajedno, po 'turnejama i slično' snimajući dokumentarac o njima, i tako sam uz njih u svojim 30-tim, proživio i svoje bezbrižne 20-te, (koje zbog objektivnog razloga svojevremeno nisam imao, tada sam se morao baviti 'preživljavanjem' po Africi.)
Zajedno smo učili jedni od drugih.

Napunivši baterije sa njima, kroz njihov optimizam, kreativnost i 'smisao ekipe', odlučio sam da napravim sličnu stvar, ali na planetarnom nivou.


                                                            

'Put oko Svijeta'

Plan je bio da krenem oko svijeta, upoznam, 'al ono pravo upoznam' ljude svih kultura, rasa, vjera.... i da ih povežem u neki projekat, koji mi tada još nije bio definisan, a koji se poslije kristalizirao u Human Synergy Project, sinergiju pozitivnih i kreativnih ljudi iz čitavog svijeta.

Odlučio sam da 'put oko svijeta' odradim jedrilicom, iako nikad prije nisam kročio na brod, jer sam bio siguran da ću na okeanu konačno imati dovoljno vremena samo za sebe, da premotam unazad svojih 35 godina i konačno shvatim ko sam i šta sam... Sve to na 'nekom okeanu'.  

…u svoj toj 'zajebanciji' sam čak napravio i 24 epizode 'Put Oko Svijeta - Prva Bosanska Ekspedicija' koje ovom prilikom možete da dobijete donirajući 'bilo kakvih para' za ovaj film.

"Kada sam oplovio oko svjeta i došao na tačku sa koje sam krenuo, uvjerivši se da je zemlja okrugla, logično je bilo da zamjenim 'brod' za 'svemirski brod'."

                                                    

                                                        

'Team Synergy Moon'

Dok sam jednom u miru 'sjebanog trenutka' sjedio u Gvatemali i gledao pun mjesec kako izlazi iza vrha vulkana, sjetim se stiha čuvene pjesme 'Pišonja i Žuga' koji glasi: '...bože, kako neki mogu gore, a ja i Žuga ni na more'.

Vjerovali ili ne, u isto to vrijeme Google Lunar X PRIZE objavljuje takmičenje vrijedno 30 miliona dolara za privatni tim koji spusti robota na mjesec i tamo gore odradi neke 'kerefeke'. Koliko god vam to blentavo zvučilo, meni se učinilo kao najbolji projekat da primjenim sve što sam naučio u životu, a generalno je jednostavno: Treba ti 'samo' raketa, robot i naravno 'TIM'.

Okupljanje "Dream Tima" za mene je bio i ostao najljepši izazov i užitak, jer je podrazumjevao ponovne susrete i kontakte sa prijateljima iz cijelog svijeta, a neke nisam vidio i preko dvadest godina. 

Prije šest godina sam okupio ekipu iz čitavog svijeta (35 zemalja), dosta njih su naši pametni ljudi, biseri rasuti po svijetu (neki čak i moji školski drugovi), prošao rigoroznu selekciju od Googla, i poslje dosta peripetija, konačno 2008. zvanično i registrovao Team Synergy Moon, a 'Raketu' sam, btw, našao brže nego što kažeš "Škafiškafnjak".

Umjesto Epiloga...

Želja mi je da kroz ovaj film ispričam priču kako se sve ovo zaista desilo, ali bez uvijanja, odatle drugi dio imena filma "istinita priča". Trudit ću se da ne propustim nijedan trenutak, jer ovo je priča života, u kojoj je sve podjednako važno i u kojoj je svaki momenat ravnopravni dio ovog mozaika.

Ovo je prilika i za sve vas da postanete dio ekipe Human Synergy Projekta.

                                                        

Zato podržite ovu kampanju na bilo koji način možete.
Ako možete donirati šta para - kliknete na desnoj strani 'Contribute'
A pošto znam da je kriza, velika pomoć je i da samo šerate na Facebook-u
Veliko HVALA !!! 


 

$1,563USD
raised in 1 month
6% funded
No time left
$24,901 USD goal
Flexible Funding This campaign has ended and will receive all funds raised.
Campaign Closed
This campaign ended on August 17, 2014
Select a Perk
 • $1USD
  4h

  svima iz 4h je jasna poenta :)

  1 claimed
 • $10USD
  Raja

  Dobiješ digitalnu kopiju filma i tvoje ime ide zajedno sa burekom u svemir.. (Za deset dolara, pošteno)

  10 claimed
  Estimated delivery: September 2015
 • $50USD
  Jaran

  Sve što ima Raja… Znači: digitalnu kopiju filma, ime ide sa burekom u svemir, Plus: Komplet seriju 'Put oko Svijeta - Prva Bosanska Ekspedicija'. (24 epizode za 50 dolara, i to je pošteno)

  5 claimed
  Estimated delivery: September 2015
 • $100USD
  Dijaspora

  Dijaspora dobije 'Raju' i 'Jarane'… Znači: digitalnu kopiju, ime ide sa burekom u svemir, komplet seriju 'Put oko Svijeta' Plus: Svoje ime na odjavnoj špici i potpisani DVD filma 'Burek u Svemiru'.

  2 claimed
  Estimated delivery: September 2015
 • $500USD
  Hadžija

  Hadžija ima sve njih u šaci. Znači: digitalnu kopiju filma, ime ide sa burekom zajedno u svemir, komplet seriju 'Put oko Svijeta' na DVD-u. Plus: Ulogu u dokumentarnom filmu 'Burek u Svemiru', gdje ćeš imati priliku da 'glumiš' samog sebe.

  1 claimed
  Estimated delivery: September 2015
 • $1,000USD
  'Uspio u Životu'

  Dobije sve što Hadžija ima… Znači: Ime u svemiru, komplet serije 'Put oko Svijeta', Ulogu u filmu 'Burek u Svemiru'... Plus: Mjesto počasnog člana u Synergy Moon Timu.

  0 claimed
  Estimated delivery: September 2015
 • $5,000USD
  Šahbaz

  Šahbaz je ko mačija guza… On dobija sve to... Plus: VIP mjesto u kontrolnoj sobi za vrijeme lansiranja rakete sa burekom u svemir i sve što ide uz to...

  0 claimed
  Estimated delivery: September 2015
Do you think this campaign contains prohibited content? Let us know.
Other Campaigns You Might Like